Δωρεάν βάση δεδομένων για την αναζήτηση λεξαρίθμων σύμφωνα με την αριθμοσοφία των αρχαίων Ελλήνων | Σύνδεση / Δημιουργία λογαριασμού
m 0/1944 m 13 m 44 m 443900

Σελίδα 1 από 2     Μετάβαση στην σελίδα:[ 1 , 2 ]
dekamorfos Θέμα δημοσίευσης: Υπάρχει άραγε γυρισμός;
Δημοσιεύθηκε πριν από 14 έτη

Δημοσιεύσεις:2
Λέξεις:59
Τι γίνεται με την Ελλάδα; Γιατί νομίζω πως είμαστε σε μια κούρσα καθόδου χωρίς γυρισμό; Πότε θα ξυπνήσει αυτός ο έξυπνος Έλληνας και θα δείξει την αξία του; Μας έχουν κάνει να πιστεύουμε πως είμαστε ανίσχυροι και πιόνια βαρβάρων...
Είναι πάντα σκοτεινά, λίγο πριν πέσει πίσσα το σκοτάδι.
marne Θέμα δημοσίευσης: Re: Υπάρχει άραγε γυρισμός;
Δημοσιεύθηκε πριν από 14 έτη

Δημοσιεύσεις:20
Λέξεις:898
Δεν ξέρω αν πιστεύω στον "Έξυπνο" νεοέλληνα. Πραγματικά έρχονται στιγμές που αμφιβάλλω. Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Έλληνας είναι αυτός που έχει λάβει την Ελληνική παιδεία και την κατανόησε επαρκώς. Δεν νομίζω ότι οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδας λαμβάνουν αυτή την παιδεία (εκτός αν προσπαθήσουν μόνοι τους). Οπότε με τον όρο νεο-Έλληνες αναφέρεσαι προφανώς στον ευρύ πληθυσμό της Ελλάδας σήμερα. Αν είναι έτσι, τότε μην περιμένεις πολλά. Υπολογίζω ότι είμαστε (βάζω και την αφεντιά μου μέσα) γύρω στο 5 με 10%. Από αυτό το 10% μόνο το μισό έχει την όρεξη να "πολεμήσει" ώστε υποστηρίξει τις ιδέες του. Μας μένουν πάνω κάτω μισό εκατομμύριο Έλληνες. Ε, δεν νομίζω το 5% να μπορεί να κάνει την διαφορά, ειδικά όταν δεν είμαστε οργανωμένοι και όλο το υπόλοιπο 95% ανήκει σε κάποια αδελφότητα (κόμμα, θρησκεία κλπ). Είμαστε λίγοι και μεμονωμένοι, αλλά έτσι δεν ήταν πάντα οι Έλληνες; (Τελικά βγαίνει μια νότα αισιοδοξίας ε;) Ημί-ανάπαυση.
Όταν όλα αποτυγχάνουν... ένα σφυρί μπορεί να κάνει την δουλειά.
Razgriz5555 Θέμα δημοσίευσης: Re: Υπάρχει άραγε γυρισμός;
Δημοσιεύθηκε πριν από 14 έτη

Δημοσιεύσεις:5
Λέξεις:82
Μια νότα αισιοδοξίας όμως είναι ότι ο Νεοέλληνας αρχίζει να μην αρέσκεται στον κόσμο που του πωλούν, και να είναι ανήσυχος κι ερευνητικός. Το κλίμα υπνηλίας που διακατέχει τη γενιά μας δείχνει να φθείρεται και να διαλύεται σιγά σιγά. Μη ξεχνάτε πως η νύχτα είναι πιο σκοτείνη λίγο πριν την αυγή... Η αυγή έρχεται, μην απογοητεύεστε...
Βαρύς χειμώνας έρχεται, μακρύς καιρός κοντεύει...
orfeas_t Θέμα δημοσίευσης: Re: Υπάρχει άραγε γυρισμός;
Δημοσιεύθηκε πριν από 14 έτη

Δημοσιεύσεις:13
Λέξεις:570
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑΝ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΛΑ!
ΟΛΑ ΚΥΚΛΟ ΚΑΝΟΥΝ! ;-)
Achilles Θέμα δημοσίευσης: Re: Υπάρχει άραγε γυρισμός;
Δημοσιεύθηκε πριν από 14 έτη

Δημοσιεύσεις:3
Λέξεις:13
Και τι μπορεί να κάνει κανείς για την παιδείαν, σήμερον. όταν τα σχολεία θρέφουν την παιδείαν σχεδόν ανθελληνικά, όταν έχει επικρατήσει στα σχολεία η λογική ότι όποιος αγαπά την πατρίδα και το μεγαλείο του πολιτισμού του είναι φασίστας. Στα σχολεία δεν διδάσκεται η Αρχαίαν Ελληνικήν όπως θα έπρεπε για παιδιά, αλλά για να κάνουν τα παιδιά να τη βαριούνται και να μην θέλουν να την διδαχθούν. Βιβλία με την ταμπέλα της βαρεμάρας απ' έξω, καθηγητές που δεν έχουν καν οι ίδιοι τη γνώση του τι διδάσκουν. Η παιδεία θέλει ανακαίνηση εκ βάθρων και τολμηραίς αποφάσεις αν και για εμέ το πρόβλημα έχει περισσότερο πολιτικές προεκτάσεις, αφού για την παιδεία μας αποφασίζουν συγκεκριμένες οικογένειες εδώ και 60 χρόνια με μικρά διαλείμματα για να μην εξεγερθεί ο κόσμος. Δεν ξέρω αν υπάρχει πλέον επιστροφή,εγώ ήδη βρίσκομαι στο εξωτερικό, δεν άντεχα να βλέπω αυτήν την θανατική ποινή άλλο, θα διδάξω μόνος μου τα παιδιά μου όταν έρθει η ώρα, άλλωστε κουβαλάω τον πολιτισμό μέσα στο dna μου και όπως δεν χρειάστηκα ρασοφόρους και προπαγανδιστές για να με μάθουν να ξεχωρίσω τα σωστά από τα λάθη, την τιμή από την ατιμία, την αρετή από την κακία, γεννήθηκα ξέροντας τα ήδη και αν εγώ τυχερότερος από τους συνπατριώτες μου ειμί, οφείλω να τους διδάξω,απλά περιμένω την ώρα, την κατάλληλην. Συνεχίστε την προσπάθεια,5 , 10, που θα πάειθα ξυπνήσει ο λαός στο τέλος, είναι Έλληνες και αυτοί, απλά δεν τους το έχει πει κανένας.
Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας.
orfeas_t Θέμα δημοσίευσης: Re: Υπάρχει άραγε γυρισμός;
Δημοσιεύθηκε πριν από 14 έτη

Δημοσιεύσεις:13
Λέξεις:570
ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΔΕΚΑΜΟΡΦΕ.. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ... Ο ΛΑΟΣ......ΕΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΜΟΝΟΜΙΑΣ...ΑΝΑΠΟΔΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ!!!!! :) ΣΥΜΦΩΝΩ ΌΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΞΕΚΙΝΑΝΕ..ΚΑΙ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΩΛΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.. ΟΛΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ!!! ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ...ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΠΤ...ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ... ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΡΕΖΙΛΙ ΩΣ ΛΑΜΟΓΙΑ!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ...ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!! ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ... ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ.. ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΠΙΤΙΑ.. ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ... ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ... ΑΙΣΧΟΣ... ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΝΙΓΟΥΝ... ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΚΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΜΑΤΕΣ!! ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ!! ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ... ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΩΣΤΟ!!! ΕΛ ΕΟΣ!!
ΟΛΑ ΚΥΚΛΟ ΚΑΝΟΥΝ! ;-)
ma.th. Θέμα δημοσίευσης: Re: Υπάρχει άραγε γυρισμός;
Δημοσιεύθηκε πριν από 13 έτη

Δημοσιεύσεις:5
Λέξεις:121
Το φαινόμενο που βιωνουμε τωρα δεν είναι τυχαίο ουτε και πρωτογνωρο! Ο Ρήτωρ Δημοσθένης, 350 περίπου χρόνια πρό γεννησεως του Ιησου Χριστού δηλαδή πριν περίπου 2.300 χρόνια έγραφε, "κατα Αθηναίων"...Η ιστορία ? Γνωστή λίγο πολύ... Εξηγουμαι αμέσως! «Οι Ελληνικές πόλεις νοσούν, Οι πολιτευόμενοι και διαχειριστές των κοινών δωροδοκούνται και εξαγοράζονται .Κι όσο για τη μεγάλη μάζα πολιτών ,είτε δεν αντιλαμβάνονται τα όσα διαπράττουν οι κυβερνώντες,είτε τα αντιλαμβάνονται αλλά δεν αντιδρούν ,βυθισμένοι όπως είναι στη ραστώνη και στην άνεση της καθημερινότητας.Έχετε την κακή συνήθεια Αθηναίοι, να δίδετε εξουσία στους συκοφάντες και σ' όσους υπονομεύουν εκείνους που εργάζονται υπέρ των συμφερόντων σας ,ανταλλάσσοντας το συμεφέρον της πόλεώς σας με την ηδονή και τη χαρά που σας προκαλούν οι λοιδορείς. Για αυτό είναι πάντοτε ευκολότερο και ασφαλέστερο να γίνεται κανείς μίσθαρνο όργανο των εχθών μας ,παρά να πολιτεύεται με γνώμονα τα δικά σας συμφέροντα.../...όπως φαίνεται πολύ σκοτάδι υπάρχει ανάμεσα σε εσάς και την αλήθεια. Δεν ανέχεσθε να σας λένε για όλα την αλήθεια. Και απορώ πράγματι ,πώς με αφήσατε σήμερα να μιλήσω»... Πας συνειρμός για την σύγχρονη εποχή ... τυχαίος?? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ Άρα αγαπητέ συνέλληνα που αναρρωτιέσαι αν υπάρχει γυρισμός θα σου απαντήσω ως εξής: ΝΑΙ ! ΥΠΑΡΧΕΙ...Αφού πρώτα περάσουμε την παρακμή,την καταστροφή , τότε θα επέλθει η αναγέννηση από τις στάχτες μας σαν το θρυλικό Φοινικα.Ας μην ξεχνουμε πως το βαθύτερο σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει ...
Ο ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ= ΤΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ= 1916.'.
ΕΛΛΑΙΒΑΡΙΟΣ Θέμα δημοσίευσης: Re: Υπάρχει άραγε γυρισμός;
Δημοσιεύθηκε πριν από 12 έτη

Δημοσιεύσεις:1
Λέξεις:0
Έχει έλθει σχέδιο και είναι σε λειτουργία για πλήρη αποσάρθρωση, όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά όλων των λαών. Κλείστε την τηλεόραση.
Οι λεξάριθμοι δεν λειτουργούν με νεοελληνικά και νεοελληνικές λέξεις, αλλά ούτε και μόνο με μεμονωμένες λέξεις, τόσο όσο με ολόκληρες φράσεις.
Γεώργιος Χούλης Θέμα δημοσίευσης: Re: Υπάρχει άραγε γυρισμός;
Δημοσιεύθηκε πριν από 12 έτη

Δημοσιεύσεις:1
Λέξεις:0
ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ
papakis Θέμα δημοσίευσης: Re: Υπάρχει άραγε γυρισμός;
Δημοσιεύθηκε πριν από 10 έτη

Δημοσιεύσεις:5
Λέξεις:695
Οι λεξάριθμοι δεν λειτουργούν με νεοελληνικά και νεοελληνικές λέξεις, αλλά ούτε και μόνο με μεμονωμένες λέξεις, τόσο όσο με ολόκληρες φράσεις;;;;;;;;;;;;;; Κι όμως ΕΛΛΕΒΑΡΙE ... Λειτουργει κανονικά!
Σελίδα 1 από 2     Μετάβαση στην σελίδα:[ 1 , 2 ]